Ga naar hoofdinhoud
Belastingaangifte, toeslagen en administratie

Een boekhouder voor particulieren is zeker geen overbodige luxe. De meeste mensen denken pas na over een boekhouder tegen de tijd dat ze aangifte moeten doen bij de Belastingdienst. Ergens in het voorjaar dus. Anderen vinden dat ze het wel zelf kunnen doen. Hoe moeilijk kan het zijn, die aangifte? In veel gevallen ontstaan er ook niet echt problemen wanneer mensen zonder boekhouder hun administratie bijhouden. Het kost ze niets, maar levert het ze wel wat op? Ook kan ik ervoor zorgen dat uw aangifte snel en foutloos wordt ingediend. Wel zo prettig als u deze zorg uit handen kunt geven.

Belastingaangifte particulieren 

De meeste mensen doen één keer per jaar hun aangifte inkomstenbelasting bij de Belastingdienst. Dat doen ze dan vóór 1 mei, omdat ze daar via verschillende media op worden gewezen. Of omdat ze goed weten hoe belangrijk het is, vaak krijg je tenslotte nog wat terug van je betaalde belastingcenten. En daar houden wij Nederlanders wel van. Als u zeker wilt weten dat u profiteert van alle regels en wetten rondom toeslagen en belastingen, is het geen overbodige luxe om eens een boekhouder voor particulieren te raadplegen. Ik weet precies waar u allemaal rekening mee kunt en moet houden, wat dat u kost en vooral wat dat u oplevert.

Voorlopige aangifte en andere Belastingzaken

Los van de aangifte inkomstenbelasting, komt u zo door het jaar heen weleens belastingtechnische dingen tegen waar u best wat advies over kunt gebruiken. Als boekhouder voor particulieren kan ik u hier altijd bij ondersteunen. Zo kunt u elk jaar voorlopige aangifte doen bij de Belastingdienst, waardoor u de teruggave inkomstenbelasting alvast maandelijks kunt laten uitbetalen. Of wellicht heeft u recht op toeslagen die u niet krijgt, of krijgt u toeslagen waar u geen recht op hebt. Niemand houdt van nare verrassingen achteraf. Reden genoeg om af en toe even een boekhouder voor particulieren naar uw persoonlijke boekhouding te laten kijken. Ik sta graag voor u klaar.

Zaina Jarif, contactpagina, boekhouder, administratiekantoor